6.4.14

The fashion editor - Julia Sarr Jamois

Dagens inlägg återvänder till de stora profiler som vi finner inom modebranschen. Tidigare har jag berättat om Taylor Tomasi Hill och idag handlar det om en 'ny', up-coming ung kvinna på mode-radarn. Jag pratar om Julia Sarr Jamois.

Hennes namn klingar förmodligen inte igenkännande i de flesta öron, vilket inte är förvånande. Julia är relativt ny i modebranschen och främst de som har en djupare koll på mode-profiler känner till henne.
Julia är moderedaktör på den brittiska tidningen Wonderland Magazine, ett jobb som hon först antog 2010. Hon började sitt intåg i modebranschen som modell (för bl.a. Diesel och Fred Perry) men kände att yrket inte riktigt levde upp till hennes målsättningar kring en mer kreativ karriär - därav valde hon att utveckla sin kunskap inom stylistområdet. Direkt efter college praktiserade hon på den välkända mode-magasinet i-D Magazine - och resten är historia.

Sedan hennes intåg på den internationella modebranschen har Julia ådragit uppmärksamhet på de stora modeveckorna - där hon är en självklar motiv för de hundratals streetstyle-fotografer som gäckar utanför visningarna. Hon hyllas för sin nytänkande, intressanta stil som talar ett klart språk kring hennes fingertoppskänsla för mode och styling.
Nyckeln bakom hennes hyllade stil är den basgarderob som hon utgår från. Enkla t-shirts, boyfriendjeans och sneakers är några centrala plagg som hon sedan matchar med plagg i starka färger och intressanta mönster för att skapa en skön, kontrastrik look. En neongrön kjol, blommig kavaj eller solglasögon size XL- dessa 'statement pieces' är hon inte rädd för att använda utan bär upp dem på ett balanserat sätt med andra, mer nedtonade plagg. Hennes kärlek för vintage blandas med de senaste plaggen från catwalken - gammalt och nytt möts i en intressant mix.


pic via google, sthlm streetstyle, candice lake

Julia har en unik, spännande och framförallt nytänkande stil olik någon annan i dagens modebransch. Hennes självsäkerhet lyser ikapp med de färgranna plagg hon frekvent använder - till alla modefantasters lycka.


Until next time, 

 Isabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar