8.4.14

MAC x Proenza Schouler - spring 2014 makeup collection

Varannan månad släpper MAC Cosmetics en ny kollektion - den ena mer fantastisk och häpnadsväckande efter den andra. I vår ser konceptet lite annorlunda ut där MAC lanserar ett kollektionssamarbete med designduon Jack McCollough och Lazaro Hernandez, de unga herrarna som är namnen bakom det framgångsrika modehuset Proenza Schouler.

Duon bakom Proenza Schouler - Lazaro Hernandez och Jack McCollough
Ur arkivet - Proenza Schouler s/s 11
Proenza Schouler är  karaktäristiskt för dess moderna och nytänkande estetik - där man mixar olika mönster och leker med nya, spännande material. Deras banbrytande tänk har bidragit till att bli ett av våra främsta, mest älskvärda märken i modebranschen.
Proenza-tjejen låter 'less is more' agera främsta stilregel då hon aldrig är varken över-klädd eller ser för fixad ut. Den urbana och coola unga kvinnan de vänder sig till har nu möjligheten att komplettera sin klädstyling med en makeuplook i samma anda.

Tillsammans med MAC har märket utformat en makeupkollektion i en stark färgpalett - orangeröd och knalligt rosa toner matchas med mörk plommonlila och nude. Förpackningarna är 'one of a kind' vars flerfärgade, ombré-liknande utseende inspirerats av en tidigare visning från Proenza Schouler. Kollektionen innefattar rouge, ögon- och läppennor, nagellack, matta läppstift samt en rougeborste.

MAC x Proenza Schouler campaign
MAC x Proenza Schouler Makeup collection
MAC x Proenza Schouler släpptes i USA nu i början av April och kommer dyka upp på sminkdiskar runtom i Europa närmare Maj månad. Jag är mycket exalterad inför denna kollektion och kommer själv spana in några godbitar från kollektionen. Mina favoriter är de vackra rougerna liksom de matta läppennorna - färggranna, speciella makeupprodukter som är ett utmärkt komplement till den nedtonade bas-makeupen i vår och sommar.

Vilken produkt fastnar du för i denna kollektion...?


Until next time, 

 Isabell


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar