3.4.14

Lookbook: Dagmar s/s 14

Den svenska modemarknaden har en spännande vår att bjuda på, där våra inhemska modeskapare visar upp en inspirerande variation av looker. Jag har tidigare skrivit om Hunkydorys vårlook och idag är det House of Dagmar som tillägnas detta inlägg.


Vårens lookbook är sann till Dagmars ursprung - där de tunna, mönsterstickade plaggen som märket är så välkänt för utgör kollektionens grundpelare. Stickningarna mixas med en sportig, elegant look där influenser såsom keps, bomberjacka och transparenta detaljer är hämtade från den atletiska stilen. Löst sittande, slappa byxor kombineras med strukturerade, stilrena kavajer för en intressant siluett. Stickade kjolar och fodralklänningar är mer uppklädda alternativ som visar hur en kvällslook inför de varma månaderna skulle kunna se ut.
Detaljer i form av det etniska mönstret är ett spännande del i kollektionen som inbringar en exotisk, tribal känsla och starka kontraster mot det i övrigt strukturerade och avskalade.

pic via houseofdagmar.com

Personligen känner jag att Dagmars vårkollektion prickar helt rätt - i alla kategorier. De sportiga influenserna känns väldigt aktuella inför våren. Faktumet att märkets stickade plagg finns med som ett värmande komplement under de svala sommardagarna är något som modeälskare runtom i vårt land - mig inräknad - uppskattar med allra största säkerhet.


Until next time, 

 Isabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar