30.3.14

Trend: Slip-ons

Under ett flertal år har skomärket Vans varit mycket populärt bland den unga skaran, speciellt inom skate-kulturen. Specifikt slip-on modellen, som är namnet för skon utan snörning, är en unisex-variant som används av en stor del ungdomar runtom i världen - kanske allra främst i USA.

Sedan förra vårsäsongen har dock trenden expanderat från gatu-modet till den internationella, stora modescenen. Nu till våren har flertal designers omfamnat denna skotrend, där slip-on modellen var ständigt förekommande under visningarna liksom skoföretagens nysläppta kollektioner. Lyxiga modehus som Givenchy, Céline och Kenzo är i framkant och pryder samtliga fashionistas fötter i vår - vilket tydligt fångades av streetstyle-fotografernas kameror under modeveckan. Även Vans har uppdaterat sina modeller i mer lekfulla, roliga varianter.


Till skillnad från original-modellen har slip-on skon fått ett uppdaterat utseende där märken har lekt hej vilt med valet av material och mönster. Vanligt förekommande och omsnackade, inte minst i bloggvärlden och en variant värd att satsa på till våren är modellen i reptilskinn eller ponnyhår - intressanta material som ger denna sko en modern, edgy look. Gillar du mönster är skon i leopard, paisley eller rutigt ett säkert kort som bidrar med en lekfull, rolig twist i din garderob.

Slip-on - varianter 

Jag har gått igenom och tagit fram ett urplock av vårens alla slip-on modeller - där både klassiska Vans-modeller samsas med nya, uppdaterade versioner - i både budget- och lyxklasser.

Steve Madden x the Blonde Salad -  Givenchy  - H&M
Kurt Geiger -  Steve Madden x the Blonde Salad
Kurt Geiger -  Saint Laurent  - Givenchy


Vans - Rivieras
Kurt Geiger - Sam Edelman
H&M - Dolce Vita


Vans - Mother of Pearl x2
Zara -  Vans  - Givenchy
Vans -  Zara  - unknown


Själv kommer jag förhoppningsvis lyckas haffa H&Ms fräcka reptilvariant, men skulle inte tacka nej till dyrgriparna från Givenchy eller Céline. Vilken modell vill ni satsa på i vår...?GivenchyGivenchy

pic via google, sthlmstreetstyle


Until next time, 

 Isabell


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar