23.2.14

Louis Vuitton x Street art

Under de senaste säsongerna har det anrika modehuset Louis Vuitton med Marc Jacobs i spetsen samarbetat med streetkonstnärer. De får möjligheten att uttrycka sin kreativitet och stil på modehusets välkända silkesscarfes.
Marc Jacobs tid vid kaptensrodret är över, men trots detta stannar inte skutan. Vårens kollektion är det den tredje konstnärliga samarbetet för modehuset. Tre erkända och stigande konstnärer, aktuella inom street art-branschen, samarbetar med modehuset för att skapa sitt eget design och tryck. Konstnärerna är André Saraiva, Kenny Scharf och INTI - alla tre från olika världsdelar och som sätter sin prägel på LVs klassiska scarf.

- Chilenska konstnären INTI inspireras sitt hemland, specifikt den antika kulturen i Anderna där hans scarf-design är soldränkta färger i gult och orange med en figur som refererar till inka-guden Wiracocha. 

- Den amerikanska pop- och surrealistkonstnären Kenny Scharf täcker silkesscarfen med astrologiska motiv i form av planeter och rymdraketer. 

- Den svensk/portugisiska designern André Saraiva har en känd roll som grafitti-konstnär i Paris där han målat sin välkända streckgubbe på stadens gator och torg. Till våren syns streckgubben, kallad Mr. A (Monsieur A på franska) upptryckt och förstorad på scarfen över klara färgstänk. 

Modehuset lanserar även en sommarversion av sin populära, leopardmönstrade scarf med design signerad Stephen Sprouse. I vår finns den tillgänglig i somriga rosa och orangea toner!

Nedan finner ni bilder ur konstnärssamarbetet. Förhoppningsvis fortsätter Louis Vuitton samarbetena med dessa konstnärer i framtiden. Det ger nya talanger möjligheten att uttrycka sig och sätta sin prägel på det anrika, franska modehuset och vara en del av dess historia.


Kenny Scharf x Louis Vuitton
Kenny Scharf x Louis Vuitton
INTI x Louis Vuitton
INTI x Louis Vuitton
André Saraiva x Louis Vuitton
André Saraiva x Louis Vuitton

Årets Sommarversion av Stephen Sprouse's designade LV-scarf - rosa
Årets Sommarversion av Stephen Sprouse's designade LV-scarf - orange
-

 pic via Vogue




 Until next time, 

  Isabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar