26.2.14

Hunkydory vår 2014

Det svenska märket Hunkydory har en växande status i den svenska modebranschen. Inför varje säsong har landets alla modefantaster höga förväntningar kring kollektionerna från märkets grundare och designduo Christopher och Ulrika Bjercke.

Hunkydory utmärker sig från den skandinaviska, minimalistiska stil som präglar många modeskapare i Norden. Märkets estetik är en blandning av rock-chic och bohem-chic stil, där varje plagg har en unik edge. Hunkydory-kvinnan är en stark karaktär med en personlig stil och ett eget uttryck. Kläderna hon bär signalerar en avslappnad, laid back-look som för tankarna till den franska, bohemiska stil som präglar modeskaparen Isabel Marant.

Till våren 2014 hämtar Hunkydory sin inspiration från musiken. Blandade musikstilar såsom rock, grunge, indie och new wave mixas samman och skapar den bohemiska 70-talslook som märket presenterar för den varma årstiden. Detaljer såsom fransar, mocka, skinn, denim och broderier skapar kontraster och ger tydliga referenser till detta årtal. Strukturerade kavajer, ankelkorta smala byxor, bohemiska blusar och broderade bälten är ett urval av plagg som förekommer i kollektionen. Färgpaletten går i svart och vitt med inslag av rosa. 
"Kollektionen är både tuff och rockig, men ska även utstråla en nonchalant elegans", förklarar Christopher Bjercke.


Nedan finner ni ett urval bilder från vårens lookbook där jag har valt ut mina favoriter. Jag har redan funnit potentiella investeringar till sommargarderoben; mönstrade shorts, tunna, luftiga byxor och bohemiska blusar är plagg som skapar den där perfekta, avslappnade looken - exakt som jag vill gå klädd en het sommardag!
Until next time,

  Isabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar