20.12.13

The fashion editor - Taylor Tomasi Hill

Under modeveckorna sker förmodligen den största inspirationsflödet på året. Både kollektioner liksom människor utanför visningarna - streetstyle - fångas på bild och sprids med häpnadsväckande fart mellan tusentals modeintresserade runtom i världen. Idag är personerna utanför visningarna minst lika viktiga som kollektionerna de i sin tur kommer för att se. Flertal fotografer livnär sig på denna fullspäckade och häpnadsväckande scen som utspelar sig utanför modevisningarna - modeller, redaktörer och andra viktiga profiler i branschen visar upp sin säregna stil som speglar deras karaktär. Genom dessa bilder har tidigare relativt okända branschmänniskor (för de utomstående) uppmärksammats för omvärlden och därav fått en stor publicitet - allt utifrån deras estetiska sinne för stil och mode.
Nedan har jag valt ut en av flera profiler i branschen som skapat sig ett stort namn under "streetstyle"-kategorin och bidrar med inspiration till miljoner modeintresserade människor på vår planet. Dessa människor som jag kommer fortsätta skriva om, har var och en en typisk, karaktäristisk stil som sticker ut från folkmassan. Därav ser jag deras kreativa, estetiska stil samt arbete som en intressant men likväl nödvändig vetskap för den modeintresserade.


Taylor Tomasi Hill


Kvinnan som skapat sig ett välkänt namn inom branschen började som Teen Vogue's redaktör för accessoarer och jobbade sig vidare upp i ledet. Fram tills för några veckor sedan var hon den kreativa hjärnan bakom online-butiken Moda Operandi som är återförsäljare av de lyxiga designermärkena. Hon var creative director, kreativt ansvarig för hemsidan och stod för den estetiska kreativiteten där hon jobbade tätt med grundaren bakom hemsidan för att få fram dennes vision, både genom valet av varor samt den visuella biten i form av bilder och dylikt.
Hennes arbete inkluderar mycket resande, inte minst under modeveckorna där hon tar del av de nya kollektionerna och väljer ut de varor som ska säljas på hemsidans shop. Genom sin grundliga inblick inom modebranschen och det nya som komma skall har Taylor skapat en säregen stil olik någon annan. Hennes estetiska sinne som hon byggt upp under flertal år utstrålas i den moderna tolkning hon gör av de lyxiga designerplaggen - där hon blandar färger och mönster på ett otroligt medvetet sätt och skapar en urban, cool känsla som tydligt kännetecknar hennes stil. Taylor har ett starkt sätt att bära upp plagg i annorlunda, moderna siluetter där oversizade shorts och kjolar i skarpa snitt/skärningar är en rolig twist i hennes garderob. Hennes känsla att mixa lyxplagg med budgetvänliga kläder (hon talar varmt om Zaras jeans!) gör denna rödhåriga kvinna till en stilikon att inspireras och förundras över där varje outfit är en spännande överraskning för det modeälskande sinnet. Taylor Tomasi Hill kan beskrivas som en kameleont då hon blandar feminina med androgyna plagg som gör henne till modevärldens streetstyle-ikon, med en ständig närvaro på stil-radarn.
Inspireras och njut!


Until next time, 

  Isabellpic via sthlm streetstyle, candice lake, google

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar