22.12.13

New Years EveRunt hörnet väntar den stora högtid som präglar dessa kalla vintermånader - nämligen julen, och specifikt julafton. Inte långt därefter sker infirandet av det nya året - nyår - vars syfte kretsar kring umgänge med familj och vänner, god mat samt ett festligt firande som sträcker sig hela natten tills solens uppgång dagen därpå, när ett nytt år tar sin början. På detta sätt är nyår ett speciellt datum för många, en kväll där man vill känna sig extra fin och klä upp sig från topp till tå. Många har förmågan att vara snabba ute gällande nyårs-stassen medan andra - mig själv inräknad - väntar in i det sista innan man inser att det kan vara en bra idé att leta outfits för firandet.
Med andra ord kommer detta inlägg fokusera på nyårsfirandet med exempel på outfits samt makeup som höjer stil-faktorn, bidrar till en festlig känsla och gör dig redo för nattens roliga festligheter!


OUTFITS

KLÄNNINGEN
- The sequin dress -

Paljettklänningen är idag en vanlig syn under nyårskvällen - med all rätt. Denna klänning är en variant som samtliga butiker satsar på under de festliga högtiderna med en oändlig variation och valmöjlighet. Paljettklänningen förekommer i flertal olika färger där de vanligaste förmodligen är svart, guld och silver. Modellen som paljetterna täcker är liksom färgpaletten vilt skild, där allt ifrån fodral och A-linjeformade klänningar till en mer oversize, slapp modell finns tillgängligt. Med andra ord kan paljettklänningen varieras i all oändlighet!
Jag har valt att visa alternativa outfits för både den silvriga, guldiga samt den färgglada paljettklänningen. 

Den guldiga paljett-stassen gör ett tydligt statement i sig, därav går de övriga accessoarerna i samma färgskala med guld och bronze-toner där de svarta klackarna, väskan samt detaljen på naglarna är en stark brytning gentemot den i övrigt 'metalliska' looken. Makeupen följer de varma tonerna, där en sotning i bronze/brunt och en nudefärgad läpp är en glamourös look för nyårskvällen.

Det silvriga fodralet är utan tvekan en tydlig "show-stopper" därav ska fokusen hållas på klänningen som matchas med diskreta/enhetliga accessoarer. I detta fall handlar färgpaletten om grått, silver och svart, som väger upp den glittrande klänningen. Ett par höga stilettklackar är ett utmärkt val av skor, medan smyckena, med spik-örhängena och den kantiga ringen, och den kedjade clutchen ger looken en "edge" och tuffare känsla. 
Makeupen är naturlig med all fokus på den plommonfärgade läppen - där naglarna matchar i samma nyans. Ögonmakeupen blir en enkel skimrig historia i beige/rosa med långa, voluminösa fransar - använd gärna lösfransar för extra effekt! 

Den färgglada paljettklänningen följer samma mönster som den tidigare varianten. När det gäller klänningar med färg är det viktigt att tänka på att "väga upp" övriga accessoarer till klänningen. Snyggast blir det när accessoarerna hålls i en naturlig/jordnära färgpalett, för att inte bli "too much". Till denna midnattsblå stass väljer jag accessoarer i beige (axelväska) och svarta höga stilettklackar. Smycken som går i guld - varma toner - är ett bra komplement till denna look. 
Lägg gärna till mer färg i makeupen! Jag har valt en ögonskuggepalett samt nagellack i blå toner, som matchar fint med klänningens midnattsblå nyans. När ögonmakeupen är stark passar det bra med en naturlig, diskret läppfärg såsom nude/beige eller diskret rosa. 


 - The LBD (little black dress) -

The LBD eller även kallat den lilla svarta är klassikern som är ett måste i varje kvinnas garderob. Denna klänning kan matchas med allt och är det perfekta "slänga på sig"-plagget i de flesta sammanhang, inte minst vid festliga tillfällen. Vid nyår är den svarta klänningen ett utmärkt val om du vill satsa på en mer diskret look. Med de olika varianter som finns på marknaden kan du uppnå den look du själv strävar efter - t.ex. en tuff, elegant eller sofistikerad stil. Jag har valt en klassisk riktning där guldaccessoarer och den grå clutchen skapar en elegant balans gentemot den sparsmakade klänningen. Makeupen går i varma toner där en lätt brun sotning matchas med vinröda läppar och manikyr.                                                                          KJOLEN
- The sequin skirt -

Paljettkjolen är ett roligt, spännande alternativ om du gillar den två-delade looken. Antingen kan du matcha detta plagg med ett vitt linne i ett fint, strukturerat material som ger en sofistikerad känsla eller så finns möjligheten att köra på en helsvart ensemble med en topp i skarpa skärningar. Till kjolen passar  det utmärkt med en strukturerad, stilren kavaj som värmer en aning i den kalla natten. Personligen valde jag silvriga accessoarer då jag kände att de "kalla" nyanserna lyfter fram kjolen desto mer, men guldfärgade accessoarer kompletterar bra det med - speciellt om du har en varmare hudton. Som en kontrast gentemot den kalla, isiga paletten är vinrött på läppar och klackar en uppiggande färgklick i denna look.


BYXAN

- The wide-leg pants -

Den vida byxan har sedan 70-talet haft en sväng fram och tillbaka på modescenen. Under de senaste åren verkar denna modell fått en ordentlig återkomst då den synts på var och varannan catwalk under både vår- och höstvisningarna. Inte mig emot! Denna byx-modell, speciellt i klassiska färger såsom svart eller vitt, bidrar med en modern elegans till din garderob. I festsammanhang är den svarta kostymbyxan med vida ben ett utmärkt val. Här matchas den med en kort, strukturerad topp i samma färg för att skapa en fin balans mellan över- och underkropp och skapa illusionen av mils-långa ben! De höga stilettklackarna plussar på längden och bidrar till den underbara 70-talssiluetten. Accessoarerna går i varma guld-toner där ett stort statement-halsband bidrar med en glamourös men likväl dramatisk touch mot den nattsvarta klädseln. 
Såsom flertal av de andra lookerna funkar den röda läppen finfint i detta sammanhang, men enligt mig är lite extra drama inget man tackar nej till. Jag har därför valt bort den klassiska beauty-looken och satsat på en mer dramatisk variant, där en mörkt vinröd sotning och nude-läppar adderar en mystik och blir en stark partner till det häpnadsväckande halssmycket.  - The slim pants -

Vad vore en festoutfit om jag inte nämnde det vanligaste plagget i dessa sammanhang - nämligen den svarta, slimmade byxan? I detta fall har jag utgått från en tuffare, rockchic look där skinnbyxan är bas-plagget. Färgpaletten är kall där silvriga detaljer på accessoarer och makeup matchas till en svart-vit ensemble. En topp i paljetter eller med frans-detaljer känns som ett klart val i denna rockiga styling. Höga svarta stilettklackar med cut-outs och öppen tå förlänger den slimmade siluetten och kombineras med en kuvertväska i vitt.
Makeupen är fokuserad på ögonen där en svart-grå sotning, en stark eyeliner och långa fransar fyllda med volym talar ett klart språk. Ögonens fokus innebär en diskret läppfärg - balans är nyckeln! Tänk ljusa läppar i en beige/rosa nyans och du är på rätt spår.
Då både makeup och de detaljerade plaggen står i fokus är enkla, diskreta smycken att föredra. En stilren klocka och enkla ringar på handen medan öronen förgylls av tuffa, vassa örhängen i glittrande stenar.
För att addera extra glammig faktor - manikyr i svart med silverglittrigt lack som kontrast är en rolig och intressant detalj till denna look!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar