2.12.13

Höstens & vinterns ytterplagg del 2 - statement-jackorna

Här är den andra och fortsättande rapporten kring höst/vinters ytterplagg.  Nedan finner ni de speciella, lite mer utstickande jack-modellerna utanför den klassiska skaran - som kan bidra med en trendig liksom tuff känsla till din outfit och som enligt mig kvalificerar sig som ett statement-plagg av rang.

Varje säsong syns nya modetrender på catwalken. Gällande denna säsongens ytterplagg, finns det ett antal nyckelord att utgå ifrån om man söker det trendigaste mest nutida under hösten 2013.


De nya trenderna

Nytt för denna säsong är
- pastellfärgerna i duvblå, babyrosa och lavendel
- mönstret: djurmönster, rutigt


Capen
Capen är en väl förekommande ytterplagg i de flesta höstkollektionerna. Däremot kan många tycka det är ett svårburet plagg, om man inte riktigt vet hur det ska matchas. Capen kan ses som en poncho i jack-format, då det är en öppen variant av den vanliga kappan med fria armar.
Capen kan matchas och skapa en mer nedtonad, casual look med en skjorta, jeans och ett par loafers eller ballerinor. För en mer uppklädd outfit skulle jag föreslå kombinationen blus ± kjol, eller den klassiska fodralklänningen! - tillsammans med ett par höga pumps.

Parkasen
Den klassiska parkasen är en jack-modell som återkommer varje säsong i nya material, annorlunda konstruktion liksom spännande färgpaletter. Parkasen är ett mångsidigt plagg som passar in i de flesta garderober - oavsett om du är klassisk, tuff eller modern i din stil. Plagget förekommer främst i militärgrönt som onekligen är den populäraste nyansen, speciellt i höstsammanhang. Men en parkas i marinblå eller svart är en minst lika bra investering.


Prabal Gurung fall 13
Shearling jackan
Jackan i shearling-modell slog igenom stort för några år sedan. Detta ytterplagg gjorde en stor återkomst hösten 2010, där jag främst tänker på Burberry Prorsums visning. Modellerna gick nerför catwalken iklädda stora shearlingjackor med dubbla kragar, som skapade ett riktigt ha-begär hos samtliga modeprofiler i branschen. Kort därefter, men även idag, syns denna modell titt som tätt både på modeveckorna samt i vardagen. Shearlingjackan är ingen nyhet för i år, men dess trendstatus känns minst lika hög som för några år sedan.
Den oförskämt snygga shearling-jackan från Acne är högst upp på min önskelista. Dock känns priset, ca 18.000:-, lite väl saftigt för en höstjacka. Dock brukar budgetkedjorna göra mer prisvänliga alternativ i denna modell för dig som inte vill spendera en mindre förmögenhet. Kolla in Zara, H&M men även hemsidor som Asos, Nelly.com för en shearling-jacka med en snällare prislapp!Flashback: Burberry Prorsum fall 10
pic via google


Vilken är er favorit under kategorin 'ytterplagg' - finns det någon speciell modell ni tänker satsa på i höst? Mina förstahandsval av dessa kategorier är shearling-jackan och parkasen. Det återstår att se om jag finner en variant i stil med den sistnämnda kategorins Acne-dröm...


Until next time, 

  Isabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar