10.11.13

Stilikon - Nicole Richie

I kategorin "Stilikoner" kommer jag skriva om de stilikoner som jag inspireras av och som även utgör en stor inspiration för tusentals människor runtom i världen. De har oftast en väldigt påtaglig stil, som är lätt att identifiera med just dem. Ni lär nog märka att jag inspireras och faller för det enkla, minimalistiska - där basplaggen är en viktig grund som utgör flertal av dessa stilikoners garderober. 

Först ut i denna kategori är Nicole Richie.

Nicole Richie är tjejen som många, liksom jag, främst kopplar med reality-serien "The Simple Life", där hon medverkade tillsammans med Paris Hilton. Hon är adoptiv-dotter till den kända sångaren Lionel Richie och har även en musik-ikon som gudfar - ingen mindre än Michael Jackson. 
Idag har hon två barn, dottern Harlow och sonen Sparrow tillsammans med sin man -"Good Charlotte"-sångaren Joel Madden. Hon har släppt ett flertal klädkollektioner och har även det egna märket/företaget House of Harlow 1960 - som innefattar ready-to-wear (kläder), solglasögon, skor, handväskor och kanske allra främst smycken. 

Men det som denna kvinna förmodligen är främst känd för är hennes känsla för stil. Nicole har under många år varit en stor mode-inspiration för tjejer världen över. Den bohemchica stil som Nicole är synonym med anammade hon under perioden då stylisten Rachel Zoe utgjorde hennes främsta mode-rådgivare. Men idag, när hon "står på egna ben", ser hennes stil något annorlunda ut vilket är den främsta orsaken till att hon är en av mina favorit-stilikoner. Några år tillbaka tilltalades jag inte vidare mycket av hennes klädkombinationer, men sedan hon gjorde ett stilskifte har jag öppnat upp mina ögon för Nicole. Den bohemchica looken finns fortfarande kvar som kärnan i hennes stil, men den har uppdaterats till en mer modern variant där rockiga, tuffa men även damiga, mer klassiska inslag möts och skapar en fin balans.

Jag hoppas ni inspireras lika mycket som jag av Nicole Richies fantastiska stil. Nedan ser ni ett urval av outfits från denna stilrena kvinna. Enjoy!


Until next time, 

   Isabell 


pic via lamodellamafia, google


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar