13.11.13

Fall 2013 makeup trends

På sommaren föredrar nog de flesta att låta huden andas och hålla ansiktet fritt från sminkprodukter. Men när hösten står runt hörnet, återtar vi de sminkrutiner som vilat under de varma månaderna. Nedan följer en guide kring de stora makeuptrender som är aktuella för hösten 2013. Inspireras och testa dig fram bland höstmakeupen - kanske hittar du din favorittrend nedan?

The sixties
Sextio-talet återvänder även denna säsong som en ledande skönhetstrend. Med en stark eyeliner, matt hy och naturliga läppar går tankarna till "the swinging sixties" och den monokroma stil som är synonymt med detta årtal. Makeupen ska ge en okonstlad känsla - tänk Britt Ekland, Marianne Faithfull och Jane Birkin i deras unga dagar för att skapa denna bohemiska, chica look.
En annan förekommande tolkning av 60-talet var den skarpa eyelinern, som visades i olika abstrakta former - en fräsch, modern tolkning av den klassiska vingen.
Håret i stora vågor med långa, tunga luggar hos Pucci gav ytterligare effekt till 60-talskänslan.
Nyckelord: Eyeliner, nude läppar, lösfransar
Sett hos: Emilio Pucci, Anna Sui, H&M, Dsquared, Mary Katrantzou, Aquascutum, Lanvin

Anna Sui
Emilio Pucci
H&M
Aquascutum
Dsquared
Lanvin
Mary Katrantzou


Minimalistic look
Den minimalistiska looken kommer tillbaka säsong efter säsong och bör snarare ses som en skönhetsklassiker pga dess ständiga närvaro i skönhetsvärlden. Minimalismen syns tydligt i det naturligt, nästan "nakna", makeupen som bärs av modellerna - naturliga ögon, läppar och kinder - där basen är i fokus.
Båda texturer - den matta hyn samt den full av lyster - är på gång i höst. För den matta looken ska du satsa på foundation med matt effekt och ett bra, mattgivande puder - medan en hy full av lyster kan åstadkommas med hjälp av lystergivande foundation och highlight. Vilken textur man föredrar är såklart individuellt - själv är jag en sucker för hy med lyster!
I flera fall var förekom även de markanta brynen som gav en tydlig, välkomnande brytning gentemot den enkla makeupen.
Nyckelord: textur, matt/lyster, "naken" look med naturliga ögon, läppar och kinder, minimalism
Sett hos: Balmain, Chloé, Dries Van Noten, Calvin Klein, Céline, Isabel Marant, Burberry, m.fl.


Calvin Klein
Burberry Prorsum
Balmain

Isabel Marant

ChloéThe bold lip
En skönhetstrend som känns synonym med höst- och vintersäsongen är den starka läppen. Denna säsong förekommer ett flertal nyanser - både vinrött, klarrött, bärfärgade och plommonlila läppar kunde ses på modellerna som gick nerför höstens catwalk.
Även här är talas det mycket om textur - det förekom både matta och glansiga läppar med diffusa, uttonade läppkanter - den operfekta känslan skapar en nonchalant, lite slarvig look! (känner du...) För att uppdatera och modernisera looken ytterligare - skapa kontraster genom att använda både matt och glansigt!
Modehusen sökte inspiration i filmvärldens femme fatales som Betty Boop, Sophia Loren och Clara Bow som även översatts i höstens underklädesinspirerade modetrend.
Nyckelord: femme fatale, film noir, wine/burgundy/vinrött, matt/glansig textur, berry-stained, plum
Sett hos: Louis Vuitton, Prada, Dolce & Gabbana, Bottega Veneta, Vera Wang, Rachel Zoe, Fendi


Bottega Veneta
Vera Wang

Zac Posen
Dolce & Gabbana
Prada
Fendi
Rachel Zoe


Smokey eyes
Modeller med starka, markerade ögon syntes på flertal av höstens modevisningar. I höst har punken/rocken tagit över modescenen - på likväl kläder som makeup. Mörka sotningar i nattsvart, mörkt blå och röda toner - även metallicnyanser - mot en i övrigt naturlig look där all fokus låg på ögonen. Men för att inte lämna basen helt "bar"användes lystergivande produkter, både i foundation och som highlight på kindben och under ögonbryn för att ge looken en mer glamourös och modern känsla för hösten 2013.
Tänk punk och glamourös rockrebell så är du på rätt spår!
Nyckelord: punk, glamgrunge, rock, mörk sotning, lyster/highlight, glansig finish 
Sett hos: Marc Jacobs, Roberto Cavalli, Moschino, Gucci, Jason Wu


Roberto Cavalli
Donna Karan
Gucci 
Jason Wu
Marc Jacobs


Hoppas ni fann mycket inspiration kring vilken makeup som kan bäras i höst! Testa dig fram och se vilken trend du trivs i! Själv kommer jag nog satsa på den starka läppen eller de markerade ögonen.  Vad väljer du..?


Until next time,
   Isabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar