22.3.14

Style icon: Diane Kruger

Denna veckas stilikon är den tysk/amerikanska skådespelerskan Diane Kruger. Diane har en stil som tilltalar många kvinnor runtom i världen - läser vi vidare kommer ni inse varför. 

Diane Kruger är idag 37 år gammal och föddes i juli 1976 den lilla staden Algermissen, Tyskland. I de unga åren drömde hon om att bli en professionell ballet-dansare, något som hon ägnade sig åt under hela ungdomen då hon studerade på det prestigefyllda Royal Ballet i London. En knäskada stoppade hennes drömmar inom dansvärlden och hon fortsatte istället sin resa inom modellbranschen vilket förde henne till modets huvudstad, Paris. Här fick hon jobb för bl.a. Dior, Yves Saint Laurent, Jil Sander och Armani - ett imponerande CV för en tjej som precis upptäckt branschen. 
Efter att ha tagit några teater-klasser upptäckte hon kärleken för skådespeleri och teater, som hon sedan valde att satsa fullhjärtat på - resten är historia.
Diane är idag gift med skådespelaren Joshua Jackson. Hon har medverkat i filmer såsom Wicker Park, National Treasure (1&2), Troja, The Host och numera dramaserien The Bridge

Förutom den pågående skådespelarkarriären har hon en engagerad roll i modebranschen. Hon har varit ansiktet utåt för Chanels skönhetslinje och Calvin Klein.  Diane har känt Chanels chefdesigner Karl Lagerfeld sedan 16-års ålder och har därav en mycket nära relation till modeskaparen, som hon anser "är som en far" till henne. Detta har kommit att utveckla och bredda hennes ståndpunkt och status inom modebranschen liksom hennes personliga stil. Av omvärlden förknippas hon mycket välförtjänt med ordet "stilikon".

Diane har en stil som många kvinnor enkelt kan relatera till - enkelt sagt kan man säga att hon är lite av en kameleont. Diane stil är klassisk, elegant stil med höga pumps, kavajer och strukturerade klänningar. Detta blandas med en mer modern, cool twist/stilriktning i form av intressanta material, nya former och omfamning av de skiftande trenderna som dominerar under säsongerna. På detta sätt lyckas Diane vara "i nuet" men samtidigt tidlös och ständigt aktuell då hon har en klassisk stil i grunden - som funkar i alla sammanhang!

En elegant, glamourös stil vid festliga sammanhang varvas med en laidback, avskalad och minimalistisk stil till vardags. Inspireras och njut av Dianes stilsäkra looker!pic via Vogue, Google


Until next time, 

 Isabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar