18.3.14

Kollektionen: J Mendel ss14

J.Mendel är idag ett globalt modehus med fem generationers designer bakom sig. Chefdesignern Gilles Mendel arbetar i familjens fotspår där fokusen ligger på vackra couture-kreationer och noggrant, oklanderligt arbete med varje plagg. Arbete med materialet päls förekommer som en röd tråd genom hans kollektioner.


Gilles Mendel himself


S/S 14
Låten "Cargo Culture" av Serge Gainsbourg stod som inspiration bakom J. Mendels vårkollektion. I det lätta, tunna vår/sommarmodet lyckas Mendel införliva den karaktäristiska pälsen på ett diskret liksom smakfullt sätt. Som en kort jacka eller lång, ärmlös väst över detaljrika klänningar ökar kollektionens lyxiga känsla och ger ett mer moget, stilrent intryck.
Färgpaletten sträcker sig från citrusgul och puderrosa till nattsvart. Inslagen av krispig vit, smaragdgrön, grå och vinröd ger en modern kontrast till de i övrigt mjuka pastellerna.
Spets tillsammans med transparenta tyger och siden utformat i en stilren lappteknik utgjorde basen och skapade en intressant materialmix.
Bermuda-shorts, tunna,voluminösa jackor och vackert broderade, åtsmitande klänningar i både knä- och hellängder. Mendel tolkade den klassiska pennkjolen (med transparenta detaljer) och anammade den stora trenden inom modebranschen - kjollängder med slits, som ger en smickrande timglasfigur men även framhäver och förlänger benen på ett smakfullt, sexigt sätt. Grå metallic och reptilmönster adderade tuffa detaljer till den ljusa, krispiga kollektionen. Visningen avrundades med eleganta festplagg, där golvsläpande blåsor och korta, flirtiga cocktailklänningar gav hintar om hur vi ska klä oss under årets ljuva sommarkvällar. 

Backstage
 
Visningen

Detaljer

Visningen kändes ung, hipp och modern - den eleganta stilen från ett ungdomligt perspektiv med nutida skärningar och materialmixar som känns väldigt 2014. Den rena, enkla makeupen med bärfärgade läppar till det slätkammade håret med tydlig snedbena framhävde kollektionens ungdomliga utstrålning ytterligare.

pic via Vogue.com


Until next time, 

 Isabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar