5.3.14

Oscarsgalan 2014 - bäst klädda

Ännu en Oscarsgala har precis gått av stapeln. I söndags, den 2:e Mars, hölls den 86e upplagan av galan som är årets största event i Hollywood. Både välkända och mindre kända namn dykte upp, där alla försökt till det yttersta att frambringa sin skönhet på bästa sätt. Vissa har lyckats enastående bra och har en naturlig självsäkerhet och elegans som lyser ikapp med deras galablåsor. Andra har inte riktigt lyckats pricka rätt i valet av klädsel. Oavsett så är Oscarsgalan en fröjd för ögat i modesammanhang, dit världens alla blickar vänder sig för att se vilken design som kändisarna väljer och vilka som lyckas leverera och leva upp till de höga förhoppningarna.

Jag har analyserat och sållat ut kvällens välklädda gäster i kategorin "Bäst klädda" - några nya ansikten men även en del väntade fullpoängare. 


Jennifer Lawrence
Sedan Dior tog skådespelerskan under sina vingar och blev ansiktet utåt för "Miss Dior" har Jennifer Lawrence mode-ensemblar levererat i samtliga gala-tillställningar. Liksom förra året och året innan dess har Diors varit ett självklart val för Jennifer som bär upp det franska modehusets design med bravur. Till årets gala bar hon en klarröd, axelbandslös skapelse. Den enkla och sparsmakade designen känns väldigt modern och Jennifer gör rätt i att bära klänningen med en enkel makeup och eleganta smycken i silver. Jag tror att Raf Simons (Diors chefdesigner) inte kunde vart mer nöjd med denna look!


Emma Watson
Mest känd som Hermione i 'Harry Potter' har Emma Watson verkligen förändrats från den unga, skolsmarta och intelligenta flickan till en fullfjädrad elegant, ung kvinna. 
Ansiktet utåt för Lancóme, kontrakt med Burberry och ett flertal filmroller har givit ett lyft till hennes f.d. karriär som barnskådis och givit skådespelerskan ett moget uttryck och självsäkerhet som syns inte minst i hennes klädval. Under söndagens gala valde hon att följa den eleganta stilen i en metallisk, åtsmitande klänning signerad Vera Wang. Den glittrande två-tonade klänningen med dess stilrena design känns som ett utmärkt val för Emma. Hon matchar den perfekt med klassiskt röda läppar och en slarvig uppsättning som ger fina kontraster gentemot den övriga glamourösa looken. Fingrarna pryddes med röda naglar och lager av silvriga ringar - en elegant men lite tuffare val som känns perfekt i röda mattan-sammanhang.


Lupita Nyong'o
Den nykläckta skådespelartalangen Lupita har uppmärksammats - och prisbelönats - efter sin roll i det uppmärksammade, verklighetsbaserade dramat '12 Years A Slave'. 
Från tidigare tillställningar och evenemang har hon visat upp sin fina känsla för stil som känns ny/fräsch och gett omgivningen anledning till att mynta uttrycket 'stilikon'. På röda mattan inför söndagens tillställning bar hon en ljusblå skapelse från Prada. Den djupa, v-ringade urringningen passade perfekt för Lupitas smala, slanka figur. Den plisserade kjolen gav klänningen ett vackert fall och ger mig referenser till Disney-prinsessornas sagolika elegans. Hennes vackra hy och bländande leende lyser ikapp med klänningens starka färg och hon matchar den perfekt med detaljer i form av guldiga smycken och ett tunt diadem. 
Såhär långt har Lupita visat sig föredra klara färger (Golden Globes 2014 är ett annat tydligt exempel!) vilket känns som ett optimalt val - inte minst för att framhäva hennes djupa hudton. 
Under ett par korta månader har Lupita blivit en ny snackis i modevärlden och jag tvekar inte när jag skriver att en ny stilikon har fötts!

Cate Blanchett
Den vackra, tidlösa Cate Blanchett verkar inte åldras ett dugg. Den 45-åriga skådespelerskan har länge varit en del av Hollywoods kändiselit med otaliga röda mattan-evenemang i bagaget. I år såg hon vackrare ut än på länge när hon bar en elegant utsmyckad, gnistrande kreation från Armani Privé. Klänningens nude-färgade, transparenta tyg - täckt av Swarovski-kristaller - fick skådespelerskans ljusa porslinshy att stråla! För att komplettera den enastående gala-blåsan bar hon glittrande örhängen/armband och en naturlig, neutral makeup. Frisyren vars elegans matchade klänningen var stora glamourösa lockar svepta bakom örat. Det ljusa, glittrande temat är få som kan bära upp, men Cate gör det med en naturlig säkerhet och elegans som tyder på att hon aldrig gjort annat...!Jenna Dewan-Tatum
En annan skådespelerska vars klänning var entonig med Blanchett's var Jenna Dewan-Tatum. Den forna Step up-skådisen kom till galan i sällskap med sin fästman och forna motspelare Channing Tatum och jag blev riktigt glatt överraskad när jag såg bilder på henne. Jenna bar en transparent, tunn klänning med gnistrande dekor från Reem Acra. Klänningskjolen var täckt av vackert formad tyll som gav en intressant materialmix gentemot den delikata, glittrande överdelen. Detta är i vanliga fall en klänning som inte skulle tilltala mig men Jenna bar upp klänningen med bravur och såg fantastisk ut! Liksom Cate valde hon en mer nedtonad skönhetslook med naturlig makeup och en enkel, stilren håruppsättning - ett bra val när klänningen är ett 'showpiece' i sig. Stora örhängen i silver kompletterade looken som definitivt var en av höjdarna i årets Academy Awards!


Nedan finner ni andra skådespelerskor som prickade rätt i sina vackra kreationer...

Anne Hathaway i Gucci
Jessica Biel
Camilla Alves
Naomi Watts i Calvin Klein
-


Until next time, 

 Isabell


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar