5.2.14

Style icon - Kate Bosworth

I dagens inlägg om stilikoner är personen i fråga den amerikanska skådespelerskan Kate Bosworth. Kate föddes den 2 januari 1983 (idag 31 år gammal) i Los Angeles,  och har medverkat i filmer såsom The horse whisperer, win a date with Tad Hamilton, Superman Returns och 21.
Hon har utöver sina rollprestationer satsat på en designkarriär, där hon designat det egna smyckesmärket Jewelmint tillsammans med vännen och kändisstylisten Cher Coulter.
Liksom flertal skådespelerskor har hon testat modellyrket där hon frontat kampanjer för Topshop (märkets första vinterkampanj) och Calvin Klein Jeans - ett märke vars minimalistiska anda speglas i Kates stil.


Det blonda, rufsiga håret tillsammans med den enkla, naturliga makeupen gör att all fokus ligger på Kates kläder. Hennes stil drar sig mer åt det minimalistiska och enkla där hon oftast syns i nedskalade plagg både till vardags som vid festliga evenemang. Samtidigt blandar och mixar hon det enkla med rockigt och bohemiska/hippie-influenser, som tydligt görs tillkänna i hennes flertal festival-outfits under Coachella. Med en exemplarisk LA-stil utstrålar hon en 'effortless', laid back stil som inspirerar unga kvinnor världen över.  Hon är ett märkbart fan av den franska modedesignern Isabel Marant - byxor, stickat och skor från designern har prytt Kate vid ett eller annat tillfälle.
Nedan finner ni ett urval av Kates outfits - de looker som ger en tydlig spegling/uppfattning av hennes stil (likaväl som mina favoriter). Denna bohem-chica donna kommer fortsätta vara en stilikon att räkna med ett tag framöver!

Enjoy!
pic via google, vogue, style.comUntil next time, 

  Isabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar