8.2.14

Beauty-guide vår/sommar 2014

Våren 2014 bjuder liksom i klädväg, på ett flertal trender inom skönhetsfronten. Nedan följer en komplett guide gällande de största skönhetstrenderna för våren 2014.

Inspireras och testa dig fram - kanske finner du din favorit..?



BEAUTY TRENDER VÅR/SOMMAR 2014

HÅR

Poker straight
Det spikraka, glansiga håret är en välkomnande vårtrend. Chloé, Elie Saab och Monique Lluilier var några av många designers som anammade looken. Enkel mittbena, stilren sidbena eller tuff backslick - variationerna var många av denna trend, men gemensamt var det glansiga håret slickat tätt mot hjässan (glöm volymprodukter!) som gav kollektionerna en modern, chic och sofistikerad känsla.
Looken skapar du med hjälp av plattång och en sista finish med hårolja för att få till den glansiga, släta frisyren!



Messy updo
En kontrast gentemot ovanstående hårtrend syntes på vårens modevisningar. Den slarviga uppsättningen har blivit en stor trend, som syntes hos Michael Kors, Rochas och Tom Ford.
Den klassiska svinryggen fick en ny uppdatering - lösa slingor, tvinnade eller tuperade fästes i slarviga kreationer, som skapade vackra kontraster gentemot den i övrigt polerade, prydliga helhets-looken.
Håret fick en matt, sträv textur med hjälp av torrschampo eller annan hårprodukt som ger en sträv stadga. Tips: tänk slarvigt, som om du slängt ihop uppsättningen på några minuter! Dina bästa vänner är tuperingskam, hårnålar, hårspray och torrschampo. 



Flätat
Flätan är en klassisk frisyr som har en ständig närvaro i skönhetsbranschen. I år har flätan tolkats på olika sätt. Hos Gilet och Rachel Zoe syntes en slarvig, inbakad fläta med lösa, hängande hårslingor i en rufsig, slarvig struktur. Naeem Khan, Nicole Miller och Rebecca Minkoff gav trenden en annan riktning där flätan fästes likt en krona runt håret, med en tydlig referens till Frida Kahlo's typiska håruppsättning.



                                                                        MAKEUP


                                                                         Blåklocka
Den blå ögonskuggan ger starka påminnelser till 80-talets discodagar - inför våren 2014 har färgen blivit en stark makeupkandidat. Nyanser såsom azur, aqua, saphire/safir och himmelsblå syntes på modellernas ögonlock, där de blandades med elektriskt blå (stark färg) för en modern twist. Hos Marc by Marc Jacobs var ögonskuggan turkosblå och förde tankarna till klarblått vatten - medan Marc Jacobs satsade på en mer diskret variant av trenden genom en tunn azurblå linje längs nedre fransraden.
För att modernisera looken, lät makeupartisterna övrigt makeup vara nedtonad och låta ögonen tala för sig själva.



Eyeliner
Svart eyeliner är en tidlös makeuptrend som återkommer säsong efter säsong. I vår är looken mer rebellisk än 50-talsretro: eyelinern är tung, distinkt och rockig. Haider Ackermann, Saint Laurent och Roberto Cavalli bjöd på rockig svärta och starkt markerad liner medan Versace, Carven och Stella McCartney gjorde en diskret tolkning där eyelinern bars i inre ögonvrån, innanför fransraden eller under ögat.



Orange County
Ett fräscht alternativ av 'the classic red' är den orangea läppen som slår igenom stort på vårens modevisningar. Starka, markerade läppar i mandarin och knallig korall syntes hos bl.a. Dsquared, Prabal Gurung och John Galliano. Den starka orangea läppen passar de flesta hudtoner, vilket bevisades hos Rag&Bone där alla modeller bar upp färgen med bravur. Modernisera looken genom att satsa på ett matt läppstift för att framhäva den orangea färgen ytterligare och skapa intressant textur!


Hoppas ni fann denna guide hjälpsam för de kommande vårtrenderna och att ni, som jag, fått en tydlig bild av vad som väntar i skönhetssammanhang när värmen närmar sig..!



Until next time, 

  Isabell


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar