22.1.14

Trendrapport vår/sommar 2014 - del 1

Snart nalkas våren och det friska, uppiggande modet som denna säsong för med sig! Framöver kommer ni få en trendrapport över de viktigaste trender som hör till våren 2014. Jag är oerhört förväntansfull över vad vårmodet har att erbjuda med en blandad trendlista. En del känner du säkert igen från tidigare säsonger, medan andra trender är nya inför våren. Vad som kan sägas med största säkerhet är att vi går en intressant, stark och uppdaterad vår tillmötes!

Nedan följer del 1 av de trender som ligger i fokus inför våren - kanske finner du en favorit? 



 TRENDRAPPORT VÅR/SOMMAR 2014 - DEL 1


Ashish - Alexander Wang - Christian Dior - Christopher Kane - Christian Dior
- TYPOGRAFI -
Ord och slogans prydde flertal plagg på vårvisningarna. Tshirts/linnen, heltäckande bodysuits och klänningar var prydda med allt ifrån Coca-cola loggan till långa meningar. Satsa på logo-tee's eller sweatshirts med klassiska, tidlösa tryck för att bäst anamma denna trend!



Nina Ricci - Emilio Pucci - Marc Jacobs - No.21 - Marni
- EMBELLISHED -
Utsmyckade plagg fortsätter vara en dominerande trend under våren, som passar både för dag- och kvällsbruk. Trenden har en bred variation: både diskret glimrande broderier och pärlor till överdådiga paljetter och stenar syntes på catwalken. Trenden prydde även accessoarer såsom bälten, väskor och skor. Även sportiga plagg pryddes med utsmyckning som gav en glamourös uppdatering för våren 2014. Välj utsmyckning efter tycke: föredrar du diskreta detaljer eller en uppseendeväckande glitterfest?



Erdem - Alberta Feretti - Nina Ricci - Matthew Williamson - Mary Katrantzou
- BLOMSTERBUKETT -
Vårens trendigaste mönster är utan tvekan blommigt! Vårvisningarna bjöd på en blomsterfest utan dess like, där det i år visas olika versioner:
- rofylld trädgårdsblomster i mjuka, varma färger. Bär feminina plagg såsom klockade kjolar eller söta knytblusar för att lyfta fram det romantiska i mönstret.
- midnattsblommor. Mot en svart bakgrund är dessa blommor en mörkare, mognare version än föregående, nästan gotisk. Ett potpurri av blomsorter bidrar med en sensuell glamour.
- 3D-blomster. Det futuristiska modet bildar uttryck i mönstret, där blomsterapplikationer är säsongens finaste detalj. Små delikata blomsterformationer liksom stora luftiga blomblad pryder klänningar och toppar.



Preen - Diane von Furstenberg - Calvin Klein - Dolce & Gabbana
 - MAGKORT-
De korta topparna har varit återkommande under flertal säsonger. Det diskreta avslöjandet av magen har blivit en lagom avklädd look som känns lämplig att bära både dagtid som under nattens festligheter. I år känns trenden om ännu mer stilren, där crop-tops matchas tillsammans med pennkjolar/klockade kjolar och skapar en ny superkombination som kan utmana "shorts + kavaj"- looken för en dressad, feminin stil under sommarens varma dagar. Välj magkort i spets, färgstarkt eller med skräddade linjer och matcha med en underdel efter eget tycke!



Diane von Furstenberg - Jil Sander - Rodarte - Victoria Beckham - Ralph Lauren
- MONOKROM -
Den tidlösa och likväl klassiska färgkombinationen svart/vit är en ständigt återkommande trend som alltid kommer vara aktuell oavsett om vi talar om höst/vinter eller vår/sommar-säsong.
Vackra, delikata utsmyckningar/dekorationer, skräddade skärningar/linjer och origami-teknik utgör en intressant, spännande kombo med den svartvita skalan. Mönster i geometriska former skapar ett starkt intryck i konstrastfärgerna vitt och svart.


Källa: Vogue.com
Collage made by me



Until next time, 

  Isabell


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar