14.1.14

Resort 2014 - Kollektioner

Det råa, kalla kylan som numera intagit Sverige tyder på den försenade vinter som aldrig riktigt dök upp under fjolårets juldagar. Några månader framöver går vi en snörik och kristallklar vinterperiod till mötes - något som jag (jag är säkert inte ensam) helst skulle förbise.
Våren är perioden på året som jag med största säkerhet ser mest fram emot. Nu längtar jag till varmare tider då de tjocka, otympliga vinterkläderna byts ut till fördel för lätta, luftiga plagg. Den "lagom påklädda" klädsel som vårvädret tillåter är optimalt för ett tydligt uttryck av den personliga stilen.
Den milda värmen en njutbar övergång till och förberedelse inför sommaren, innan den frekventa klädkoden "linne + shorts" kommer in i bilden.

Ur mode-perspektiv är våren ett nöje - från en dov, mustig höstpalett riktar designerna sina blickar mot ljusare tider och låter sina kollektioner följa därefter. Varje vår släpps redan under höstmånaderna (modevärlden ligger ständigt i framkant) en sneek-peek på designernas vårkollektioner; resort-kollektionerna. Dessa kollektioner ger åskådaren en inblick i modeskaparnas inspiration för den kommande (vår)säsongen och får en föraning kring vad som komma skall och vad man kan förvänta sig.
Om jag varit i täten i takt med modebranschen hade förmodligen detta inlägg publicerats under höstmånaderna. Men med tanke på och med hänsyn till både er och den säsong vi då befann oss i, fann jag det mer lämpligt att låta det vänta tills nu när våren börjar närma sig och väntar otåligt runt hörnet.

Här har jag samlat de två främsta resort-kollektioner som förutom den friska, uppiggande sommar-känsla de inger har den gemensamma nämnaren "mina favoriter" - 

Enjoy!


RESORT 2014


- Donna Karan -
Donna Karan visar sin tolkning av den typiska cruise-looken: lösa, lediga plagg i lätta material. Den slanka siluetten där långa, flertal fotsida plagg utgör en stor del av kollektionen. Den luftiga, karaktäristiska siluetten med skira plagg i böljande material kantas av en sensualism med eleganta aftonklänningar och kjolar med romantiska detaljer. Minimalismen är en röd tråd genom hela kollektionen, där figursmickrande draperingar och det sobert sparsmakade plaggen leder tankarna till långa dagar under den tropiska solen.- Jay Ahr -
Vitt, grått och svart utgör den monokroma paletten i Jay Ahr's resortkollektion. Sportiga influenser möter en strukturerad, voluminös siluett vilket skapar en kollektion som känns "effortless", med en spännande mix av olika material och texturer. Det franska märket visar en modern och ungdomlig tolkning av den trendmedvetna kvinnan som känns ny inför 2014.Dras du till den eleganta, minimalistiska stilen eller är du en den trendmedvetna som inte räds nya siluetter och material? 


Vilken look väljer du?

Until next time,

 Isabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar